ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αυτό το μπλόκ δημιουργήθηκε για να σας δώσει ιδέες για το σπίτι και τον κήπο, με υλικά κυρίος απο την φύση που μας προσφέρει απλόχερα .

Εδώ θα σας δώσουμε πληροφορίες για φυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας, παλιά αντικείμενα που με μια απλή εργασία μπορείτε να τα κάνετε σαν καινούρια και να δώσετε ένα διαφορετικό τόνο και ύφος στο σπίτι σας.

Σε λίγες μέρες θα δείτε εικόνες απο την ανακαίνιση ενός παλαιού ταλαιπωρημένου σπιτιού που σταδιακά θα αλλάζει.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Τί να κάνω τα φύλα και τα κλαδέματα απο τον κήπο μου?


Αυτούς τους μήνες συνήθως κλαδεύουμαι τα φυτά από τον κήπο μας και πολλές φορές οι ποσότητες είναι πολύ μεγάλες. Τι κάνουμε ?
Συνήθως τα [πετάμε στα απορρίμματα με αποτέλεσμα να φορτώνουμε τις χωματερές.
Λύση
Αν συλλέξουμε τα φύλλα και τα φυτά που είναι προς απόρριψη και τα βάλουμε σε ένα μεγάλο πλαστικό κάδο μαζί με χώμα και το βρέχουμε συχνά θα δημιουργήσουμε μια καλή κοπριά ή λίπασμα για τον κήπο μας .Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί είναι περίπου 3 μήνες .
Το κέρδος από αυτή την πράξη μας είναι,ότι δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον και αποκτούμε την καλύτερη ποιότητα χώματος - κοπριάς. Το μείων αυτής της πράξης είναι η δυσοσμία στην αρχή, αλλά για λίγο χρονικό διάστημα.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μάρτιος Απρίλιος Μάιος εποχή για φύτεμα


Σε αυτούς τους τρείς υπέροχους ανοιξιάτικους μήνες είναι περίοδος που μπορούμε να να φυτέψουμε δέντρα,άνθη,κηπευτικά ,αλλά και για μεταφυτέυσεις δέντρων και λουλουδιών.
ΔΕΝΤΡΑ
Τα δέντρα που μπορούμε να φυτέψουμε αυτούς τους τρεις μήνες είναι από ξινά Λεμονιές,Πορτοκαλιές,Μανταρινιές και τα υπόλοιπα οπωροφόρα δέντρα Μηλιές,Κορομηλιές,Βερικοκιές,Αχλαδιές,Ροδακινιές,Μουσμουλιές καθώς και όλα τα καρποφόρα δέντρα Καρυδιές,Καστανιές,Φουντουκιές
Άνθη-Φυτά
Αυτούς τους μήνες είναι κατάλληλοι για το φύτεμα των περισσοτέρων ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ εκτός αυτών που είναι σε βολβούς (όπως κρίνοι,ζουμπούλια κλπ) που φυτεύονται τον Οκτώβριο.
Τριανταφυλλιές,γαρυφαλιές,ορτανσίες,κατιφέδες,γιασεμιά,μπιγόνιες,γαρδένιες αυτούς τους μήνες όχι απλός ευδοκιμούν αλλά έχουν και μεγάλη αντοχή και ανθοφορία.
Κηπευτικά
Ο Απρίλης και ο Μάης και εφόσον ο καιρός είναι ζεστός είναι οι ιδανικοί μήνες για να φυτέψουμε τα κηπευτικά μας όπως ντομάτες,αγγούρια,πιπεριές,μελιτζάνες και γενικώς όλα τα κηπευτικά είδη που τρώμε το καλοκαίρι, που με συχνό πότισμα και κοπριά θα έχουμε μια εξαίρετη παραγωγή.

Η θάλασσα δημιουργεί


Πως βράχια της θάλασσας μπορούν να γίνουν ένα ωραίο ντεκόρ
Αυτός ο τοίχος αρχικά ήταν χτισμένος με τσιμεντόλιθους ούτε καν σοβαντισμένος, έπρεπε λοιπόν να του αλλάξουμε όψη.
Σε μια βόλτα μου σε μια παραλία παρατήρησα ότι υπήρχαν πέτρες γεμάτες τρύπες (τις είχε διαβρώσει η θάλασσα), έτσι αποφάσισα και συνέλλεξα αυτές τις πέτρες, με πρότυπο την εμφάνιση και τη φλατ (ίσια) πίσω μεριά που είχαν, ώστε να μπορέσουν να κολληθούν στον τοίχο.
Νομίζω το τελικό αποτέλεσμα να σας αρέσει.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Tριανταφυλλιές


Πως να φυτέψετε μια γυμνόριζη τριανταφυλιά

Αφού βεβαιωθούμε άτι το χώμα είναι έτοιμο (είναι άνοιξη και δεν έχει πάγο )αφαιρούμε την Τριανταφυλλιά από το σακουλάκι και την τοποθετούμε σε ένα κουβά με νερό ώστε να μουσκεψουνε οι ρίζες .
Σκάβουμε ένα λάκκο 30-50 πόντους βάθος και 60 πόντους πλάτος, αφού έχουμε ελαφρύνει το χώμα και απλώνουμε κοπριά στα πλάγια του λάκκου .
Απλώστε ελαφριά τις ρίζες της Τριανταφυλλιάς επάνω στο χώμα και προσέξτε να μην πολυ-ακουμπάνε οι ρίζες στην κοπριά.
Συμπληρώστε χώμα στο λάκκο προσεκτικά και πατήστε ελαφριά το πρόσθετο χώμα, ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στις ρίζες(προσοχή το τμήμα του βλαστού που ξεκινάνε τα μπόλια να εξέχουν από το χώμα).
Γεμίστε καλά τον λάκκο με νερό σιγά σιγά και αφού κάτσει το νερό συμπληρώνουμε χώμα .
Συμβουλή
Ζεστά κλίματα: Όταν η βλαστική περίοδος αρχίσει σκάψτε ένα περιμετρικό αυλάκι γύρω από το λάκκο για να συγκρατείται το νερό στα ποτίσματα. Κρύα κλίματα: Προστατέψτε την τριανταφυλλιά από το κρύο ή τον ξερό αέρα καλύπτοντας τον κορμό του φυτού με χώμα σε σχήμα λόφου. Όταν περάσει η ψυχρή περίοδος μετατρέψτε τον λόφο σε αυλάκι.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πέτρα ακατέργαστή απο την φύση


Αυτή είναι μια πρώτη ιδέα πως μπορείτε να ντύσετε ένα τοίχο και να του δώσετε άλλη εικόνα χωρίς να δαπανήσετε χρήματα για την αγορά πέτρας. Αυτός ο τοίχος είναι φτιαγμένος από ακατέργαστη πέτρα που έχω περισυλλέξει από το βουνό, κομματάκια πέτρας που άμα τα δεις ατομικά δεν σου γεμίζουν το μάτι. Το αποτέλεσμα όμως αυτού του παζλ είναι φοβερό Τα έξοδα που έχουν γίνει γι' αυτόν τον τοίχο είναι μόνο τα υλικά (τσιμέντο ,άμμο και ασβέστης).